Psychologische hulp is een laagdrempelige, toegankelijke en kortdurende hulpverlening waarbij de psycholoog u helpt en begeleidt bij ongewenste, pijnlijke of moeilijke situaties in hun leven. Door deze situaties kunnen psychische klachten ontstaan die voor minder plezier in het leven zorgen. Psychologische hulpverlening bevordert op professionele wijze en op basis van vertrouwen het herstel en evenwicht van de cliënten.

Maatwerk

Psychologische hulpverlening is erop gericht iedereen persoonlijk aandacht, begeleiding en ondersteuning te geven die zij nodig hebben (maatwerk). Een psycholoog luistert aandachtig naar uw gevoelens en zoekt samen met u naar oplossingen voor de problemen die zich hebben aangediend. Met een psycholoog kunt u ontdekken wat u doormaakt in veel meer details dan u zou doen met anderen. Hij kan u helpen brainstormen over opties die u niet had bedacht of niet wist. Hij kan u helpen de basis van uw problemen te begrijpen, emotionele problemen te overwinnen, positieve veranderingen in uw leven te maken en handvatten aan te reiken om weer goed te kunnen functioneren.

Hoe kan psychologie helpen?

Iedereen ervaart wel eens stressvolle momenten in het leven. Soms kan dat gevoel een beetje teveel zijn. Het maakt niet uit hoe hard we het ook proberen, we voelen ons niet in staat om verder te gaan. We kunnen ons depressief en/of angstig voelen. U hebt te maken met aanhoudende stress, een gevoel van niet gelukkig zijn of het niet optimaal kunnen functioneren. Het is daarom altijd fijn als er iemand is die u kan helpen om u uit die vicieuze cirkel te halen waarin u terecht bent gekomen. Een psycholoog is zo iemand die u kan helpen en begeleiden een overzicht te krijgen over zaken die u ontroeren. Samen met de psycholoog worden de oorzaken van uw problemen verkend. Daarna bepaalt u samen met hem wat u moet doen om dingen te veranderen en verbeteren voor uzelf. Het is soms moeilijker dan het lijkt, om tot iemand te spreken en uw gevoelens te kunnen uiten. Uw negatieve gevoelens bij een betrouwbaar iemand uiten, helpt u om u beter te laten voelen.

Wat kunt u verwachten?

Psychologische hulpverlening is een vorm van hulp en ondersteuning die spiritualiteit en existentiële dimensie integreert in de therapeutische behandeling.  Het is een proces waarin u wordt geholpen om de oorzaak(en) voor uw problemen ook vanuit religieuze perspectieven te begrijpen. U wordt geholpen en begeleid om de situatie waarmee u zit inzichtelijk te maken. U leert beter omgaan met de bestaande problemen. Een psycholoog kan u helpen sterker te worden en zich daardoor prettiger te voelen. Verder kan hij u helpen om de balans in uzelf en uw leven terug te vinden, en om uw klachten te verminderen. De psycholoog gaat samen met u op zoek naar een oplossing binnen de grenzen van uw eigen mogelijkheden. U wordt optimaal ondersteund en begeleid om weer zo goed mogelijk te kunnen functioneren.